Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

αγαπη στα χρονια του πολεμου



Ο Αντρεας και ο Φρανς ηταν 2 φιλοι δυο συμφοιτητες. Σπουδαζανε στο λονδινο μουσικη. Εκει ειχαν γνωρισει και την μαρα μια εβραια φοιτητρια.

Ηταν το 1932 στο τελος του α παγκοσμιου πολεμου αλλα με τα γεγονοτα ταραγμενα σε ολο τον κοσμο οι 2 αντρες ειχαν τεραστιες πολιτικες διαφορες αλλα και οι δυο διεκδικουσαν την αγαπη της μαρας οπου τους εβλεπε φιλικα και τους δυο αλλα αγαπουσε αληθινα τον ελληνα αντρεα γιατι ηταν πιο ρομαντικος και πιο σοβαρος απο οτι ο φρανς που ηταν φανατικος με την χωρα του και μιλουσε παντα χιμα

- φρανς, Αντρεα λες μερικες φορες κατι που ειναι αδυνατον ισιοι και ειμαστε εμεις με την αγγλια ελεος ποια.
- Ανδρεας,Ρε Φρανς γιατι δεν βλεπεις οτι η αγγλοι ειναι μεν συντιριτικοι αλλα εχουν μυαλο ενω αυτος που ανελαβε τωρα σε εσας ειναι παλαβος;

- φ,Οχι δεν ειναι ετσι εχει ενα οραμα για την χωρα μας θελει να γινουμε υπερδυναμη ολοι οι δυνατοι μαζι. Δεν μπορει ο γερμανος να ειναι ισος με εναν εγγλεζο μεθυστακα ουτε με εναν βρομερο εβραιο, συγνωμη και ολας μαρα μου δεν ηταν για εσενα αυτο

- Μαρα, Τι να σου πω φρανς μηλας σαν να εισαι εκλεκτος του δικτακτορα εγω ξερω οτι οι ανθροποι πρεπει να ειμαστε ισιοι τετιες ωρες και να κανουμε προσπαθειες οστε να αποτρεψουμε αυτην την τρελα του πολεμου
- φ, Μωρο μου λυπαμαι αλλα δεν ειναι ετσι η χωρα μου ειναι ετοιμη για πολεμο να δειτε σε λιγο θα γινει και τοτε πραγματικα θελω να εισαστε σε μακρινα μερη δεν θελω να παθετε τιποτα

- α, Εχεις ευαιστισιες Φρανς βλεπω αλλα υποστηριζεις κατι κακο αληθεια αν γινει πολεμος και αναμετριθουμε τι θα κανεις?

- φ, Θα λυπηθω παρα πολυ αν φτασουμε σε τετοιο σημειο ελπιζω η χωρα σου να γινει σημαχος μας οστε να πολεμαμε μαζι θα κανουμε και γερμανιδα την μαρα και ετσι δεν θα εχουμε κανενα κακο νεο
- μ,Οτι και αν γινει πρεπει να δωσουμε υποσχεση μεταξι μας να μεινουμε ενωμενοι παιδια και αν συναντηθουμε να βοηθησει ο ενας τον αλλον ας πιουμε στην φιλια μας.
α, στην φιλια μας να πιουμε και να ευχηθουμε να κρατησει για παντα,
φ, στην φιλια μας μακαρι να ξανα βρεθουμε καποτε και να ειμαστε φιλοι,

Αυτη ηταν μια απο της τελευταιες κουβεντες της παρεας εκαναν βεβαια ονειρα για εναν καλυτερο κοσμο και για αυτο ακομα η μαρα μιλουσε και τον θεωρουσε φιλο της. Ο Φρανς ομως εκεινος την αγαπουσε σαν γυναικα κατι που η μαρα δεν το δεχτηκε. Ο πολεμος δεν αργησε ομως και ετσι το 1935 ο Φρανς αναγκαστικε να καταταχτει στα Ες Ες και να αφησει της σπουδες του. Οι μοιρα τα εφερε ωστε οταν οι γερμανια χτυπησε την πολωνια ο φρανς να ηταν ο διοικητης οπου μαζι με της χιλιαδες τον εβραιων αιχμαλωτων να ειναι και η Μαρα μια απο της αιχμαλωτους του. Ο φρανς ηταν ενας τελειος διαφορετικος ανθρωπος ειχε συλλαβει μερικους εβραιους αιχμαλωτους και τους ειχαν μαζεψει σε ενα εργοστασιο οπου θα τους αναγκαζε να δουλευουν για αυτον και τους ναζι και θα μενανε εκει σαν φυλακη.

Ο Φρανς εβγαζε τον λογο ενω ηξερε οτι ηταν εκει και η Μαρα.
Λοχιας, είναι και η φιλη σας η μαρα,
Φ, το ξερω αλλα αυτό δεν αλλαζει τιποτα,

- Λοιπον εβραιοι γουρουνια ακουστε απο εδω και στο εξης θα δουλευετε για την γερμανια θα υπακουετε σε οτι σας λενε οι στρατιωτες μας χωρις αντιρρηση αν ομως υπαρχει καποιος οπου θα αρνηθει να κανει οτι του πει καποιος γερμανος η οποιος δοκιμασει να αποδραση θα τον εκτελουνε οι στρατιωτες την ιδια στιγμη. Καταλαβατε εισαστε σκλαβοι μας και θα κανετε οτι σας λεμε. Λοχαγε Ρουφ;

- λ, Μαλιστα κυριε διοικητα.
- φ,Εσυ απο τωρα εισαι υπευθυνως εδω μεσα αν ολα πανε καλα συντομα απο λοχαγος θα γινεις υποδιοικητης και θα ερθεις μαζι μου στο βερολινο για αυτο κοιταξε να εισαι σκληρος και να μην λυπασαι αυτα εδω τα γουρουνια. Εχεις το δικαιωμα και εσυ και οι στρατιωτες να βασανιζουν τους ταραξιες. Το καταλαβες; Ειναι διαταγη! Βασανιστε οποιον δεν υπακουσει της διαταγες της γερμανιας μας!
- φ, Μαλιστα κυριε διοικητα. Αντε γουρουνια αρχιστε δουλεια!

Το ξυλο επεφτε αμεσα ειχαν το ελευθερο να βασανιζουν τους εβραιους τους θεωρουσανε κατι το ασημαντο, κατι οπου επρεπε να βασανιστει. Στο μεταξι ο Φρανς ηξερε για την Μαρα και την φωναξε στο γραφειο του μετα απο μια βδομαδα.

- φ,Λοιπον Μαρα οπως βλεπεις μονο βουνο με βουνο που δεν σμιγει.
- μ, Φρανς πες μου κατι ο ανθρωπος οπου βλεπω τωρα εισαι αυτος οπου γνωρισα?

- φ, Οχι μαρα τοτε ημουν ενας νεος ονειροπολος ομως μετα της σπουδες καταλαβα οτι αδικα περασα τα καλυτερα μου χρονια στα θρανια ο κοσμος ειναι σκληρος και αδικως σπουδαζεις και δεν μπορεις να βρεις την δουλεια οπου θες μετα απο χρονια μπαινεις σε μια κατωτερη για εσενα δουλεια ως που δουλευεις σαν χαμαλης μεχρι να βγεις στην συνταξη. 
Οσο για την μουσικη? Σε θεωρουνε ανωριμο να σπουδαζεις μουσικος με θελουν εναν κλασικο δημοσιο υπαλληλο και να σκυβω το κεφαλι στο συστημα.
Οχι εγω δεν ειμαι σκλαβος! Το οραμα της μεγαλης γερμανιας ειναι η απολυτοι κυριαρχια θα γινουμε κατακτητες ολου του κοσμου μονο οι δυνατοι οι ανοτεροι θα είναι μπροστα ολοι οι αλλοι θα είναι δουλοι μας και οι αχριστοι θα εκτελουνται δεν χρειαζονται
εχω ενα λαμπρο μελλον μπροστα μου συναντησα τον ιδιο τον φυρερ και μου εδωσε συγχαριτηρια πρεπει λοιπον να τον τιμησω και να κανω ότι λεει και σε καλω τωρα να παρεις θεση.

Παντα σε αγαπουσα αλλα δεν με ηθελες, παντα σε αρεσε εκεινος ο ελληνας ο φιλος μου ο τρελλος που υποστηριζε τους αγγλους και μας θεωρουσε εμας κακους τωρα ομως αυτος ειναι στην ελλαδα και εσυ αιχμαλωτη μου εδω.
Πες μου οτι θα εισαι η ερωμενη μου και θα σε βγαλω αμεσως απο εδω, θα περασεις ευχαριστη ζωη θα ειμαστε μαζι κάθημερινα θα πηγαινουμε οπου θελεις θα τρως και θα πινεις ότι θες  και θα βοηθας τον αγωνα μας κατα ολον αυτον οπου στεκονται απεναντι μας.

- μ, Φρανς τα λογια σου δεν με συγκινουν με φερνουν αηδια. Οι γερμανοι κανουν εγκληματα και η φιλια μου για εσενα δυστυχως τελειωσε. Δεν μπορω να προδωσω την πατριδα μου, δεν μπορω να ξεχασω οσα βλεπω εδω μεσα. Σε παρακαλω αν με εχεις αγαπησει οπως λες ασε εμενα και τους δικους μου ελευθερους.


- φ,Μην εισαι ηλιθια. Η πατριδα σου θα αφανιστει, μην με αρνεισαι. Προτιμας δηλαδη τα βασανιστρια και την φυλακη απο το να εισαι ελευθερη? Αν συνεργαστεις μαζι μας θα αφησω και τον αδελφο σου και δεν θα πειραξω κανενα απο τους συγγενεις σου. Ολα εξαρτουνται απο εσενα φτιαξτα μαζι μου και θα λυσεις όλα σου τα προβληματα σε αγαπαω και το ξερεις.

- μ, Προτιμω τοτε να πεθανω σαν εβραια οπου ειμαι ελευθερη απο το να ειμαι μια πουλημενη ερωμενη σου.
- φ,Σκυλα σκροφα μου φαινετε δεν ξερεις οτι ολοι οι εβραιοι ειναι σκλαβοι σε αυτη την χωρα?
- μ, Οχι καποτε θα καταλαβεις οτι εχεις λαθος και οι πατριδα σου θα τιμωρηθει για ολα αυτα τα εγκληματα
- φ, Φτανει δεν αντεχω αλλο της βλακειες που μου λες η γερμανια ειναι υπερ δυναμη. Για τελευταια φορα σου λεω θα τα φτιαξουμε να περασεις μια ανετη ζωη? Θα μας βοηθησεις να βρουμε και να πιασουμε οσους εβραιους το σκασανε? Μαρα πρεπει να συνεργαστεις μαζι μας.
- μ,Η απαντηση ειναι οχι.

- μ, δεν με θελεις για αντρα ετσι? Με αντιπαθουσες από παλια σκυλα εγω σε αγαπησα εγω μπορουσα να πω ψεμματα για εσενα για να σε σωσω αλλα εσυ δε με θελεις Φρουροι φρουροι παρτε την στην απομονωση για σημερα και αυριο κανονικα στην δουλεια μαζι με τους αλλους.

Ο Αντρεας στην αθηνα ηταν λοχαγος και απο τους καλυτερους. Ειχε καιρο να μαθει νεα απο την Μαρα μεχρι οπου του ειχε ερθει ενα γραμμα απο μια φιλη της οπου του ειχε πει τα νεα. Ο Αντρεας τοτε θολωσε, δεν ηξερε τι να πει. Ο φιλος του ο Φρανς κρατουσε αιχμαλωτη την γυναικα οπου αγαπησε αλλα και οπου περασαν τα καλυτερα χρονια και οι τρεις τους. Τελικα ειχε παρει μια αποφαση να παει μεχρι την Πολωνια να βρει τον Φρανς.
- α,Δεν αντεχω αλλο να ξερω οτι βασανιζουν την Μαρα και εγω να καθομαι εδω περα θα παω να την ελευθερωσω.

Και οντως σε μια βδομαδα ειχε φτασει στην Πολωνια και μπηκε στο στρατοπεδο να συναντηση τον φιλο του μετα απο ενα δυσκολο ταξιδι. Εψαξε και τον βρηκε και ζητησε αμεσως να συναντηση
- Κυριε διοικητα σας ζηταει ενας ξενος ειναι λεει ελληνας φιλος σας και λεγεται αντρεας.
- φ, Ο αντρεας εδω? Να περασει αμεσως. Αντρεα? Εσυ εισαι φιλε μενω αφωνος τελειος οπου σε βλεπω
- α, Και εγω φρανς εχουμε να τα πουμε χρονια. Δυστυχως εγω σε θεωρο ακομα φιλο αλλα εσυ ξεχασες ολα οσα περασαμε απο τοτε οπου φορεσες αυτην την στολη. Ουτε ενα γραμμα δεν εστειλες παλιο φιλε.

- φ, χα χα σοβαρος όπως τοτε Φιλε μου με συγχωρεις που σε παραμερισα αλλα πλεον ειμαι διοικητης του γερμανικου στρατου, εχω τεραστιες ευθηνες. Ημουν σε μαχες, κερδισα με την αξια μου αυτα τα μεταλλια και αυτην την ιερη στολη που φοραω.
- α, Καλα ενταξει εχουμε διαφωνιες αλλα ας πουμε οτι σε καταλαβαινω σε αυτο αλλα ειναι και κατι αλλο. Εδω και 2 βδομαδες εκανες κατι το απαισιο, συνελαβες την Μαρα την φιλη σου, την συμφοιτητρια σου. Γιατι ρε φρανς?
- φ,Κοιταξε Αντρεα ειτε φοραω αυτην την στολη ειτε οχι ειμαι παντα ο ιδιος. Δυστυχως ζουμε σε ασχημη εποχη δεν ειναι οπως τοτε στο πανεπιστημιο, αλλαζουν οι καιροι φιλε. Παμε να πιουμε μια μπυρα στην υγεια της φιλιας μας.
- α, Ναι φρανς παμε να πιουμε να μιλησουμε και ολας,
Πηγαν σε ένα μαγαζι που συχναζουν γερμανοι διπλα από το εργοστασιο και επιναν μπιρες ο φρανς παντα με την πρασινη στολη ποτε δεν την εβγαζε,

- φ, φαε και μεζεδες τα παντα εχουμε όπως βλεπεις αν εισαι γερμανος και διοικητης σε σεβονται στις μερες μας
 ελεγα καποτε φιλε οτι βλεπω αλλαγες στην ευρωπη και δυστυχως επεσα μεσα οι σημαχοι δεν μας συμπαθουνε θα μπορουσαν να είναι αλλιως τα πραματα δεν εγινε ετσι οπως θελαμε και τωρα εχουμε πολεμο με πολλες χωρες Οσο για την μαρα εγω αν θυμασαι απο τοτε την αγαπουσα αλλα εκεινη δεν με ηθελε, αγαπουσε εσενα. Εγω μολις την συνελαβα για κατασκοπια, στρατιωτικος εισαι γνωριζεις τι συμβαινει σε τετιες περιπτοσεις.

- α,Γνωριζω αλλα η Μαρα κατασκοπος δεν ειναι και πρεπει να την βοηθησεις, μπορεις.
- φ, ναι ξεχασα για λιγο ότι ειμαι διοικητης και ηθελα να την βοηθησω Την φωναξα στο γραφεια μου, την μιλησα, την ειχα πει να την βγαλω με τον ορο να ειναι ερωμενη μου και να βοηθησει την χωρα μου. Αρνηθηκε και δυστυχως οποιος παει κοντρα στην χωρα μου την εχει ασχημα.
- α,Δεν σε πιστευω Φρανς ειναι δυνατον αυτα οπου ακουω? Εκανες τετοιων ατιμο εκβιασμο?

- Αντρεα σε παρακαλω ειμαστε φιλοι χρονια αλλα να ξερεις οτι εδω εισαι φιλοξενουμενος και οτι εγω κανω κουμαντο. Την Μαρα την αγαπουσα θα την ελευθερωνα και απλα ζητησα 2 μικρες χαρες. Να με πει μερικα πραγματα για τους εβραιους οπου ξερει που κρυβονται και πρεπει να τους πιασουμε και για να περνουσαμε λιγο καλα. Σε τετιες μερες οι γυναικες μας κανουν να νιωθουμε υπεροχα. Μετα από μια κουραστικη μερα για έναν στρατιωτικο μια γυναικα μπορει ανετα να του φτιαξει την διαθεση θα ειχαμε λιγο καιρο σχεση και Μετα θα την εδιωχνα για να σε βρει.αφου εσενα αγαπαει ακομα,

- α, δεν εχω ξανα ακουσει ποιο ατιμη συμφωνια Εισαι ατιμος μακαρι να σε συναντησω ξανα σε μαχη για να εχω την χαρα να σε σκοτωσω,

- φ, καθαρμα για μια γυναικα γινεσαι και εσυ εχθρος μου? Αντρεα μην λες μεγαλα λογια γιατι πιανουν. Αν η χωρα σου μπει εμποδιο στην δικη μου θα ερθω να σε βρω και τοτε θα μετανιωσεις πικρα παλιε μου φιλε. Η Γερμανια εχει βαλει εναν μεγαλο στοχο να γινουμε αφεντικα ολου του κοσμου και στον αγωνα μας αυτον θα ημαστε αμιλητοι. Σε καλω τωρα να ανακαλεσεις οτι ειπες και να με βοηθησεις. Για το καλο σου παντα,
- α, Να σε βοηθησω εγω? Με πιο τροπο?


- φ, ακου Εχουμε σε ολες της χωρες δικους μας ανθρωπους για να μας στελνουν πληροφοριες. Κατασκοπους αν θελεις πες τους Αν εσυ δεχτεις να μας δωσεις της βοηθειες οπου θα σε πουμε θα σε κανουμε πλουσιο θα εχεις μονιμη δουλεια στο βερολινο και το κυριοτερο δεν θα χρειαστει να πας ξανα σε πολεμο. Θελω να σε βοηθησω φιλε μου. Ασε της γυναικες, ελα και εσυ με τους δυνατους. Παρε την οικογενεια σου και μετακομιστε στην γερμανια, εδω ειναι το μελλον.


- α, Μου ζητας να προδωσω την Ελλαδα? Λοιπον ολοι ξερουμε οτι η ωρες ειναι κρισιμες ομως καλυτερα να πεθανω στην μαχη πολεμωντας για την πατριδα απο το να ειμαι ενα σιχαμερο σκουληκι σαν εσενα.

- φ, Εισαι ηλιθιος; Εγω κοιταω πως να σε βοηθησω, δεν βλεπεις τι συμβαινει σε ολο τον κοσμο? Οι εβραιοι καθημερινα βασανιζονται εκτελουνται μπηκαμε σε αρκετες χωρες το μονο που νοιαζονται οι απλοι πολιτες σε τετοιες στιγμες είναι να σωθουνε να πανε σε ένα ησιχο μερος με τους δικους τους μην εισαι ηλιθιος γιατι να μην σωθεις? Η γερμανια ειναι η αρια φυλη μας ενας θεος ενας λαος και ενας ηγετης σε καλω για τελευταια φορα να διαλεξεις ή μαζι μας ή μαζι τους.

- α,Με αηδιαζεις με οσα λες φασιστα εγω ειμαι ελληνας.
- φ, Τοτε δεν εχουμε αλλα λογια φυγε αμεσως φυγε τωρα για να μην σε βαλω στην φυλακη. Και δεν λεω στους αλλους τα οσα ειπες επειδη σεβομαι την παλια μας φιλια αλλα αυτή ηταν η τελευταια βοηθεια φυγε και να μην σε ξανα δω,

Ο αντρεας εφυγε αηδιασμενος αλλα εμεινε στην πολωνια ηθελε παση θυσια να βρει εναν τροπο να βγαλει απο το εργοστασιο οπου κρατουσαν ομηρους τους εβραιους την αγαπημενη του Μαρα. Εκατσε στην Πολωνια 7 μηνες. Μια μερα το πηρε αποφαση βρηκε εναν γερμανο στρατιωτη σε ενα μπαρ οπου ειχε αδυναμια στο ποτο τον ποτισε και πηρε σημαντικες πληροφοριες. Τον ακολουθησε και την καταλληλη στιγμη τον χτυπησε. Φορεσε την στολη του και μπηκε στο εργοστασιο, εψαξε και βρηκε την μαρα την ωρα οπου δουλευε.και την φωναξε,

- α, Εβραια ελα εδω θελω να μου ραψεις ενα πουκαμισο.
Η μαρα παγωσε μολις τον ειδε αλλα δεν μιλησε με μεγαλη προσοχη καταφερε να την βγαλει απο το εργοστασιο και να τρεξουν γρηγορα χαθηκαν στο δρομο που με πολυ δυσκολια φτασανε στο ξενοδοχειο οπου εμενε. Ειχε αλλάξει ρουχα, η Μαρα μονο που δεν λιποθυμησε απο την χαρα της
- μ, Οχι ειναι ονειρο δεν μπορει να εισαι εσυ Αντρεα.

- α, Οχι δεν ειναι ονειρο εγω ειμαι τα καταφερα, ναι τα καταφερα να σε βγαλω. Παρακαλεσα τον Φρανς να σε ελευθερωσει αλλα δεν ειναι αυτος που ξεραμε. Ευτυχως βρηκα εκεινον τον μπεκρη στρατιωτη στο μπαρ οπου με της 2 μπιρες οπου του κερασα μου ειπε ολη την ιστορια του και την δουλεια οπου κανει. Τον ακολουθησα, τον χτυπησα, φορεσα τα ρουχα του και μπορεσα να μπω να σε παρω εισαι ελευθερη μαρα μου,

- μ, Και τωρα τι θα γινει ο αδελφος μου και οι φιλοι μου ειναι ακομα μεσα θα συνεχισουν να της βασανιζουν οταν μαθουν οτι εφυγα. Οι γονεις μου δεν θα αντεξουν αν σκοτωθει ο αδελφος μου.
- α, Μαρα ηρεμησε δυστυχος δεν μπορει να γινει κατι. Πρεπει αποψε τα μεσανυχτα να φυγουμε αμεσως στην ελλαδα, μονο εκει θα εισαι ασφαλης και θα μπορεις να βοηθας στον αγωνα μας. Δεν θα αργησει η ελλαδα να μπει στον πολεμο. Μεχρι στιγμης υπαρχει ο πολεμος της κατασκοπιας πρεπει αποψε και ολας να φυγουμε.

Οντως μπηκανε σε ενα αεροπλανο 2 θεσεων οπου τους το εδωσε ενας εγγλεζος κατασκοπος και πηγανε για την αθηνα, εκεινο το πρωι θα ηταν οροσημο, Επιτελους γυρισε ξανα στην ελλαδα. Ο αντρεας βοηθουσε μαζι με την μαρα την κατασκοπικη οργανωση οπου δουλευανε για αρκετο καιρο ος που ξεσπασε το μοιραιο για ολη την χωρα 28η οκτομβριου 1940 ξεσπαει ο πολεμος της ελλαδος με την ιταλια ο αντρεας αμεσως την επομενη μερα φευγει για το μετωπο ενω η μαρα απελπισμενη οσο ποτε εκλαιγε την ωρα οπου εφευγε ο αντρεας.
- μ, Αν μαθω οτι πεθανες θα πεθανω την ιδια στιγμη σε παρακαλω αγαπη μου προσεχε σε παρακαλω!
- α,Μαρα αν με αγαπας ορκισου οτι οτι και αν μαθεις οτι και αν γινει εσυ θα εισαι εδω ασφαλεις. Η αγαπη σου θα μου δινει δυναμη και θα ερθω συντομα να σε παντρευτω.
μ, Μαρα σου το ορκιζομαι θα σε σκεφτομαι παντα και θελω να με σκεφτεσαι αν είναι να παιρνεις δυναμη κάθε λεπτο,

Η μαρα εκλεγε όταν ειδε το τρενο να φευγει αλλα ορκιστικε οτι θα βοηθησει τον αγωνα της ελλαδα συνεχιζει να ειναι στην οργανωση και να βοηθαει οσο μπορει τον αγωνα της ελλαδος αλλα δεν μπορει να κανει κατι για τους δικους της τα νεα δεν ειναι καλα για τους εβραιους. Ο πολεμος με την ιταλια ειχε αισιο τελος ο αντρεας εγινε διοικητης πλεον, γυρισε στην ελλαδα αλλα συνεχισε να ειναι στην οργανωση. Αρραβωνιαζεται με την μαρα και θα παντρευτουνε μονο οταν τελειωσει οριστικα
 ο πολεμος.



Ο φρανς απο την αλλη μετα την ντροπη οπου πηρε εφυγε απο την πολωνια, πολεμησε γενναια και αυτος και πηρε παρασημα. Οταν το 1941 ξεσπασε ο πολεμος αναμεσα σε γερμανια και ελλαδα και με την ητα τον ελληνων ο φρανς ζητησε να γινει διοικητης στην αθηνα και τα καταφερε. Εκεινο το κρυο πρωινο οταν μπηκαν οι γερμανοι στην αθηνα και βαλανε την σβαστικα στην ακροπολη ηταν μαζι και ο φρανς. Εδωσε στοιχεια και ψαξανε να βρουνε τον αντρεα και ομως τα καταφερανε οι γερμανοι μπηκαν στο σπιτι του

-  Ψυλα τα χερια ακινητοι! Τον επιασαν και τον πηγαν στο γραφειο τον ναζι στην αθηνα οπου εχουν πολλους αιχμαλοτους,

 Φ, Χα! Να που ξανα συναντιομαστε παλιε μου φιλε απο οτι βλεπω πηρες και εσυ μεταλλια σαν εμενα ειναι ευχαριστω αυτο αλλα οπως σε ειχα πει στην τελευταια μας συναντηση μην λες μεγαλα λογια γιατι πιανουν αν η χωρα σου μπει εμποδιο στην δικη μου θα ερθω και θα το μετανιωσεις πικρα. Ελεγες οτι θα με σκοτωσεις, για να σε ακουσω τωρα τι θα πεις.

- α,Τα μεταλλια τα δικα μου ειναι με τιμη τα δικα σου ειναι ατιμα εγω πολεμαω για να ελευθερος την πατριδα μου εσυ πολεμας για εκδικηση σκοτωσε με να τελειωνουμε.
- φ, Χαχα οχι δεν θα σε κανω αυτο το χατιρι δεν θα σε πεθανεις αλλα θα παρακαλας να σε εκτελεσουμε. Πες μου ομως που ειναι η μαρα τωρα.
- α,Δεν ειναι εδω και δεν θα σου πω.
- Θα μου πεις, θα παρακαλας να σε σκοτωσει καποιος γερμανος αλλα αυτος δεν θα σου κανει το χατιρι θα υποφερεις φρικτα οπου με ρεζιλεψες. Τα καταφερες να την βγαλεις από το εργοστασιο και να φυγετε με ρεζιλεψες ορκιστικα να σας εκδικηθω,

Τα βασανιστηρια ηταν φρικτα τον δερνανε, τον ειχαν αυπνο για μερες μεχρι να μιλησει, τον χτυπουσαν ενω ηταν δεμενος, τον σβινανε τσιγαρα στο σωμα του... Η Μαρα δεν αντεχε αλλο πηγε και παραδοθηκε μονη της στον Φρανς οπου την συνελαβε και την πηγε στα βασανιστηρια.


- φ, Κοιταξε τον αντρα σου δεν ηθελε να μιλησει και τον δειραμε λιγο φαινετε ομως οτι αδικα εφαγες το ξυλο αντρεα μονη της παραδοθηκε.
- α, Καθαρμα δεν θα γλιτωσεις, αστη να φυγει δεν σε φταιει αυτη.
- φ, Τολμας και μιλας? Να σε αρεσει το ξυλο ε? Φαε και αυτην φαε και εκεινη. Χα!

- μ,Φρανς σε παρακαλω αφεισετον μην τον χτυπας.
- Αν διαλεγες εμενα για αντρα σου θα περνουσες μια ανετη ζωη κοιτα τωρα που ειμαι εγω και που αυτος εγω ειμαι δυνατος σπουδαιος και αυτος είναι αιχμαλοτος εχει φαει ξυλο τον νικησα μαρα θα τον εκτελεσω οποτε θελω,
Μ, όχι φρανς σε παρακαλω μην τον εκτελεσεις,
Φ, τι θα κανεις εσυ για να μην τον εκτελεσω?
Μ, θα κανω ότι μου πεις θα σου δωσω αυτό που ηθελες το κορμι μου,
- α,Μαρα οχι αστων ασε πεθανω μην πας μαζι του.
Φ, Σκασμος θα ζησεις και θα ξερεις ότι εκανα ερωτα με την μαρα,
- μ,Φρανς παμε στο δοματιο σου και κανε μου οτι θες αλλα μονο εκει.
- φ, Ενταξει ειδες τι ευκολο που είναι? λειστε τον και δωστε του νερο και κατι να φαει. Παμε τωρα στο δωματιο μαρα.



Φτασανε στο δωματιο. Η μαρα γδυθηκε ο φρανς την φιλουσε αλλα εκεινη εκλεγε.
- μ, Θα κανω οτι μου πεις αρκει να τον αφεισεις ελευθερο.
- Τον αγαπας λοιπον ε? με εμενα γιατι δεχτικες να κανεις ερωτα τοτε?
Μ, τον αγαπαω δεχτικα να κανω ερωτα μαζι σου για να μην τον σκοτωσεις τον αγαπαω αληθινα φρανς ολοι οι ανθρωποι αγαπανε μια φορα αληθινα εγω αγαπησα τον ανδρεα αυτό δεν μπορει να αλλαξει σε καταλαβαινω αν με θελεις αλλα δεν μπορω να σε αγαπησω ότι κανω θα το κανω από αγαπη στον ανδρεα για να σωθει,

Φ, Δεν θελω τοτε ετσι θελω να σε κανω να με αγαπησεις. Τι αλλο να κανω; Εγινα διοικητης, ειναι κρατουμενος. Είναι ένα τιποτα Εσυ εισαι υπεροχη γιατι δε θες εμενα γιατι ακομα τον θες τι μπορει να σου δωσει;
- μ, Τον αγαπω αυτο φτανει.
- φ,Πηγαινε εξω φυγε εισαι ελευθερη να μην σε βλεπω.

Οσο σκληρος και αν εγινε ομως δεν μπορει να ξεχασει οτι ειδικα ο αντρεας του φερθηκε πολυ καλα οταν σπουδαζανε στο λονδινο. Εδιωξε την μαρα και Ειπε 2 στρατιωτες του να τον καθαριζουνε και να τον πανε σε γιατρο να τον δει μεσα στην φυλακη. Τον ανδρεα Μετα απο 1 ωρα τον φερανε στο γραφειο για να μιλησουν.

- φ,Ακουσε Αντρεα δεν ειμαι ρομποτ, δεν μπορω να ξεχασω οσα περασαμε και οπου για μια ανοητη γυναικα φτασαμε σε αυτο το σημειο. Ειμαι διατεθειμενος να σε ελευθερωσω και να μην την ενωχλησω ποτε ξανα. Ναι δεν καναμε τιποτα, σου δινω τον λογο μου. Εσενα αγαπαει, εσενα θελει. Την αφησα ελευθερη.

- α, Φρανς τι εγινε σε πιασανε οι τυψεις, γινεσαι ξαφνικα ανθρωπος;
- φ, Οντως εχεις δικαιο οτι και αν με πεις. Περασαμε πολλα, θελω να φυγεις και δεν θα σε κινηγησο ουτε την μαρα. Υπο εναν ορο ομως. Να αναγνωρισετε δημοσιως την ανωτεροτητα της γερμανιας και να βοηθησετε την χωρα μας οποτε σας το ζητησουμε μεσα απο την κατασκοπια. Γινε εξυπνος Αντρεα. Οι Ελλαδα εχει ελαχιστες ελπιδες, χασατε. Ολοι η Ευρωπη υποκλιθηκε στην μεγαλη γερμανια. Το 33 εγινε ο χιτλερ ηγετης και εφτιαξε αυτην την χωρα, το 36 καναμε τους καλυτερους ολυμπιακους αγωνες. Δεν εχουμε κατι εναντιον της ελλαδας. Σας θαυμαζουμε, την ιστορια σας, τον πολιτισμο σας. Βοηθησε αντρεα ωστε να φυγουν και οι τελευταιοι κομουνιστες απο την χωρα και να ζησουμε ειρηνικα ολοι μαζι οπως σε λιγα χρονια ολοι θα υποστηριζουν την μεγαλη δυναμη της γερμανιας.

- α,Ολα αυτα τα ακουω απο το ενα αυτι και απο το αλλο βγαινουν αλλα ενταξει θα σου δωσω την ευκαιρια να γινεις ισως ξανα ανθρωπος. Οχι για εμενα αλλα για εκεινη. Ασε μας να φυγουμε και θα πω οτι θελεις.

Τοτε ο φρανς ολο χαρα εδωσε εντολη να αφησουν ελευθερο τον αντρεα. Υπογραψανε το χαρτι οπου ελεγε οτι η γερμανια ειναι ανωτερη φιλη και καταδικαζαν οποια χωρα εμποδιζε το εργο της και μπηκαν μελη στην ομαδα της κατασκοπιας οπου θα περιμενανε διαταγες για να βοηθησουν τους ναζι. Πηγε στο σπιτι ο αντρεας συναντησε την μαρα κλαιγανε και οι δυο απο συγκινηση αλλα και απο στεναχωρια.
 
- α, Μαρα για εσενα υπεγραψα αυτο το απαισιο χαρτι το οποιο θα παει σε ολο τον κοσμο δυστυχως και θα λεει οτι ελληνες αξιωματικοι καταδικαζουν τους κακους εβραιους και αναγνωριζουν την ανωτεροτητα της γερμανιας. Αν με βρει ο συνταγματαρχης ισως με σκοτωσει. Δεν με απασχολει ομως αφου εσωσα εσενα.
- μ, Οχι θα καταλαβουν οτι μας πιεσανε αν ομως σε πει να βοηθησεις τους ναζι στο χερι σου ειναι να κανεις το αντιθετο.

Αυτα τα λογια της μαρας εκαναν το αντρεα να ψαχνει εναν τροπο οπου θα μπορεσει ωστε να δωσει βοηθεια στην ελλαδα. Τα χρονια περνουσανε στο μεταξι ο φρανς συνελαβε μερικους φοιτητες πλουσιων και ζητησε απο τους γονεις τους χρηματα.

- φ, Κυριοι ειναι πολυ απλο δινετε χρηματα για να κανω οτι δεν ηξερα και ελευθερονο τους γιους  σας ειναι πολυ απλο.
Πηρε πολλα λεφτα τα οποια μοιρασθηκε με τον λοχια του.
- φ,Παρε αυτα λοχια σε περιπτωση οπου βρεις δυσκολια μπες σε ενα καραβι η βρες εναν αλλον τροπο να φυγεις απο εδω.
- λ,Γιατι τα λετε αυτα κυριε διοικητα δεν ειχαμε απο εδω καμια δυσκολια.
- φ, Σωστα αλλα στην ευρωπη δεν ειναι οπως τα θελουμε χασαμε την μαχη με τους ρωσους η συμμαχικες δυναμεις ειναι παντου τα λεφτα ειναι καλος φιλος. Εγω εκανα το κουμαντο μου για αυτο σε περιπτωση πανικου αν δεν ειμαι εγω σηκω και φυγε.πρεπει να σωσουμε τους ευατους μας και που ξερεις μετα από πολλα χρονια ισως κανουμε νεους οπαδους και ξανα αποκτησουμε δυναμη αλλα για την ωρα τα πραγματα είναι αρκετα δυσαρεστα για την χωρα μας,

- λ.Ευχαριστω πολυ κυριε διοικητα δεν θα σας ξεχασω ποτε αλλα αισιοδοξο ακομα οτι εμεις θα κερδισουμε στο τελος.
- φ,Ναι αυτο το οραμα πρεπει να λεμε και φυσικα να μην μαθαινουν τιποτα οι κρατουμενοι αλλα και οι πολιτες αυτης της πολης. Δεν θα λεει κανεις τιποτα.
λ, Αληθεια κυριε διοικητα νιωσατε ποτε τυψεις για τα βασανηστιρια και της δολοφωνιες που καναμε με οσους πολεμισαμε?
Φ, αν ρωτας τον διοικητη θα σου πει όχι και θα σε πει τα πιστευω του χιτλερ αλλα αν ρωτας τον ανθρωπο θα σε πει ναι και ειμαι σιγουρος ότι οι περισσοτεροι στρατιοτικοι αλλα και απλοι στρατιωτες το ιδιο θα πιστευουν φυγε τωρα συνεχισε την δουλεια σου και όπως ειπα όταν δεις τα δυσκολα αν δεν ειμαι εγω φυγε μονος σου και να εχεις λεφτα πολλα λεφτα αυτό μετραει, 


Δεν περασαν 5 μερες και επισκεφτηκε τον αντρεα ο συνταγματαρχης του για να του δωσει εξηγησεις.

- α,Κυριε συνταγματαρχη δεν εφταιγα θα μας σκοτωνανε και αναγκαστικα απλα να υπογραψω το χαρτι οπου με ζητουσανε. Δεν θα πουλησω εγω την πατριδα.
- συνταγματαρχης, Τοτε ελα μαζι μου στο υπογειο πρεπει οπωσδηποτε να στειλεις μια επιστολη οπου να λεει την αληθεια και οσα περασες εκει μεσα ολος ο κοσμος πρεπει να μαθει τι γινετε εδω.

Οντως τον πηρε και πηγανε στο υπογειο εξηγησε στους αλλους οσα ειπε αλλα οταν ηταν ετοιμος να μιλησει στον ασυρματο μπηκαν ξαφνικα οι γερμανοι.
- φ.Ψιλα τα χερια ολοι ρεεεεεεε ψιλα τα χερια εδω μεσα λοιπον μαζευεστε τοσα χρονια και στελνετε της προκηρυξεις σας γουρουνια! Ευτυχως ο αντρεας μας ειπε να σας παρακολουθησουμε και ετσι σας συλλαμβανουμε.
- Καθαρμα μας πουλησες.
- Οχι δεν φταιω εγω δεν φταιω εγω.

- φ, Ελα αφηστε τωρα της κοντρες σας αντρεα να σε θυμισω οτι με ειπες βγαλτε με απο την φυλακη και θα σας βοηθησω δεν χρειασθηκε να σε πουμε κατι μονος σου μας οδηγησες εδω. Τωρα ο συνταγματαρχης εξω, οσο για εσας γουρουνια οπου με σκοτωσατε τοσους αντρες... Λοχια εκτελεστε τους τωρα.

Και δυστυχως 2 στελεχη της κατασκοπιας δολοφονηθηκαν και καικαν και οι ασυρματοι. Ο συνταγματαρχης ηταν στην φυλακη μαζι με τον αντρεα.
- φ,Βασανιστε τον συνταγματαρχη μεχρι να μας αποκαλυψει αν εχει αλλους στην οργανωση και που ειναι. Αλλα να τον βασανισετε αγρια, ειναι καθικη, εχει κανει μεγαλο κακο στην γερμανια.

Τον χτυπησανε τον σβηνανε τα τσιγαρα τους στο σομα του τον λουσανε ακομα και με πετρελαιο και αναγκαστικε να πει οτι γνωριζει ενα σπιτι οπου κρυβουν βομβες και αλλα εκρηκτικα. Αμεσος μια ομαδα απο ναζι στρατιωτες πηγανε στο μερος οπου ειπε, πηρανε ομηρους τους κατοικους του σπιτιου και οντως βρηκανε πολλα εκρηκτικα.
- φ, Δυσκολευτηκαμε να σε πεισουμε αλλα μας το ειπες στο τελος αν μας ελεγες απο την αρχη δεν θα σε βασανιζαμε τωρα θα μεινεις και εσυ στην φυλακη μεχρι να αποφασισουμε για εσενα. Οσο για τον αντρεα επειδη μας εβρισε τον βαλαμε ξανα μεσα και θα ειστε στο ιδιο κελι.
- συνταγματαρχης, Γουρουνι γερμαναρα η συμμαχικες δυναμεις αντεχουν θα χασετε τον πολεμο και τοτε να παρακαλας να μην συναντηθουμε.
- φ,Εφαγες τοσο ξυλο σημερα και συνεχιζεις να απειλεις?

Και τοτε τον εκτελεσε. Ο φρανς πηγε σπιτι του ηπιε πολυ κρασι και αναρωτιοτανε πολλα...

Φ, Τι ειμαι εγω? Ηθελα να γινω δικηγορος να υπερασπιζομαι την δικαιοσυνη ηθελα εναν κοσμο καλο οπου το δικαιο παντα να νικαει το αδικο ηθελα εναν κοσμο χωρις πολεμους ηθελα να γινω μουσικος να παιζω μουσικη να ηρεμουνε οσοι με ακουνε και τι κανω τωρα? Καποτε επαιζα πιανω και τωρα σκοτωνω καποτε ειχα φιλους τωρα με μισουνε. Γιατι δεν συμβιβαζονται με το οραμα του γ ραιχ? Γιατι δεν δεχονται την γερμανια ειρηνικα? Γιατι δεν μας αφηνουν να κυβερνησουμε ειρηνικα? Ως ποτε θα πολεμαω ως ποτε οι γονεις μου θα ανησυχουν αν ειμαι ζωντανος? Μεχρι ποτε θα γυρναω με γυναικες του δρομου? Θελω να παντρευτω δεν αντεχω άλλο αυτην την στολη Γιατι πολεμαω και γιατι σκοτωνω? Για μια μεγαλη γερμανια ειμαι ενας στρατιωτης οπως ολοι μας θα συνεχισω να πολεμαω και ας μην με αρεσει θα συνεχισω να κανω εχθρους ειμαι γερμανος ειμαι ανωτερος.

Ο Φρανς συνεχισε να ειναι διοικητης στην ελλαδα. Πολεμουσε και κρατουσε αιχμαλωτο τον φιλο του τον αντρεα για εναν ολοκληρο χρονο ωσπου φτασαμε στο 1944. Η γερμανια αρχισε να χανει μαχες με τους συμμαχους στην ευρωπη αλλα και οι ελληνες πολεμουσανε γενναια. Ο Φρανς αρχισε να ανησυχει και αποφασισε να παει να συναντηση τον φιλο του τον αντρεα.



- φ,Καποτε σπουδαζαμε μαζι, καποτε επαιζα πιανω, εσενα και την μαρα σας αρεσε.
- α,Αυτα εγιναν καποτε οταν ησουν ανθρωπος τι θελεις στο κελι μου σε πιασανε οι τυψεις?
- φ,Οχι βεβαια μπορει να σε θεωρο ακομα φιλο μου αλλα δεν μετανιωνω για οτι εκανα γιατι πανω απο ολα ειμαι γερμανος απλα θελω να σε αφησω ελευθερο και να σου πω οτι ενας δικος σας μας αποκαλυψε τοτε που σας πιασαμε, Αυτο το εγραψα στην αναφορα μας και μην ανησυχεις δεν σε νομιζουν για καταδοτη οι φιλοι σου. Τα νεα ειναι δυσαρεστα για εμας δεν θελω να φερω σε κατασταση πανικου τους
στρατιωτες μου αλλα το βραδυ θα φυγω με αεροπλανο για την πατριδα

 τουλαχιστον να ειμαι κοντα στην οικογενεια μου. Θελω λοιπον να σε αφησω να φυγεις. Πανε στην μαρα και κρυφτειτε. Οι στρατιωτες μας αν φυγουν θα σκοτωσουνε ολους τους κρατουμενους για αυτο δεν θελω να εισαι εσυ αναμεσα τους.
- Φρανς εισαι εχθρος μου με εκανες μεγαλο κακο σε μισω και καποτε σε θεωρουσα αδελφο μου.
- φ, Φυγε αντρεα ασε τα κλαματα και φυγε ας ελπισουμε οταν με το καλο τελειωσει αυτος ο καταραμενος πολεμος να συναντηθουμε ξανα. Ειχες δικαιο ο πολεμος ειναι μια μεγαλη ανοησια και επρεπε να ημασταν ενωμενοι οπως ελεγε η μαρα. Ζητησε της συγνωμη, αν μπορει να με συγχωρεσει. Αν οχι δεν την αδικω.

Αυτα ειπε ο φρανς και εβγαλε απο την φυλακη τον αντρεα τον εστειλε πισω στο σπιτι του. Ο αντρεας πηγε αμεσως και ειδε την γυναικα του οπου λιωσανε στα δακρια μονο οπου αυτην την φορα ηταν δακρια χαρας.

Την αλλη μερα και ολας ο φρανς μαζεψε οτι οικονομιες ειχε πηρε το αεροπλανο μαζι με τον πιλοτο και πηγε στο βερολινο. Διορισε διοικητη τον λοχια και τον ειπε οτι αν καταλαβει οτι χανουνε οι ναζι την μαχη να φυγει και αυτος χωρις να σκοτωσει κανεναν αιχμαλωτο και ετσι σε μερικες μονο μερες οι ελληνες καταφερανε να κερδισουν τον πολεμο. Οι γερμανοι τρεχανε να σωθουνε ο αντρεας επιτελους ηταν τωρα αληθινα ελευθερος με την γυναικα της ζωης του αποφασισανε να ξεχασουν τα οσα εγιναν και με την πρωτη ευκαιρια να πανε στην πολωνια να ψαξουν να βρουνε την οικογενεια της μαρας για να κανουν τον γαμο και να ζησουνε ολοι μαζι. Στο μεταξι ειχαν συλλαβη μερικους καταδοτες αναμεσα τους και αυτος που τους ειχε προδωσει.

- α,Καθαρμα εξαιτιας σου σκοτωσανε τον συνταγματαρχη και θεωρηθηκα εγω οτι τους καρφωσα
- -καταδωτης,Ψεματα εγω δεν ειπα τιποτα λυπηθειτε μας κερδισαμε.
- α, Σκασε καθαρμα η νικη μας εσενα να μην σε νοιαζει γιατι στα δυσκολα πουληθηκες. Ειναι ετσι λοχια;

- λ, Μαλιστα αυτος ο ανθρωπος μας ειχε αποκαλυψη τι ωρα θα βρεθειτε και σε πιο μερος μας ειχε πει και αλλα πολλα οσα χρονια ειμαι εδω το μονο που θυμαμαι ειναι να καρφωνει δικους σας. Εχει μια τεραστια περιουσια ενω φυσικα δεν εχει δωσει ουτε ενα πιατο φαϊ σε κανεναν πατριωτη σας.

- α,Καθαρμα δωσιλογε θα πεθανεις σημερα και ολας.
- καταδωτης,Οχι σας παρακαλω εγω ειμαι ελληνας πιστευετε στον γερμανο;
- α,Αυτος ομως ειναι ξενος αυτος πολεμουσε για την πατριδα του εσυ ομως πουλησες την ιδια σου την χωρα για αυτο και θα εκτελεστεις!

Και τον εκτελεσε εκεινη την στιγμη ενω ειχαν βαλει φυλακη τον λοχια μαζι με τους λιγους στρατιωτες οπου ειχαν παραδοθει και μερικες μερες μετα για να δειξουν ανωτεροτητα τους ελευθερωσαν εκτος απο τον λοχια.

Ο φρανς ηταν στο βερολινο οταν η γερμανια βομβαρδιζοτανε ετρεχε εσωσε αρκετο αθωο κοσμο απο τους βομβαρδισμους τον αμερικανων.

«Τι φταινε ολοι αυτοι οι πολιτες ο χιτλερ εδινε της διαταγες για τον πολεμο και εγω ημουν ενας απο αυτους οπου πιστεψαν το οραμα του ας συλλαβουνε και ας εκτελεσουν εμενα και τους αλλους» ελεγε αλλα δεν ηξερε κατι οτι στον πολεμο παντα την πληρωνουνε αθωοι. Ο αντρεας ειχε μαζι του τον λοχια και ειχε παει στην γερμανια μαζι με λιγους ελληνες οπου ειχαν συναντησει εναν γερμανο στρατηγω οπου ειχε καποιους εβραιους ομηρους. Ειχαν αποφασισει να ελευθερωσουν τον λοχια μαζι με τους εβραιους αναμεσα τους και ο αδελφος της μαρας αλλα θα γινοταν μυστικα γιατι τους γερμανους τους εκτελουσαν αν τους βρισκανε οι ρωσοι.

- α, Καλησπερα στρατηγε η χωρα σας εκανε πολλα σκοτωθηκαν πολλοι και δικοι μας και δικοι σας πιστευω τωρα με το τελος του πολεμου να μην χρειαστει να εχουμε και αλλα θυματα σας ειχα πει για μια ανταλλαγη.
- Στρατηγος Μαλιστα εχω εδω 4 εβραιους κρατουμενους οπου νομιζω οτι σας ενδιαφερουν και εσεις εχετε εναν γενναιο λοχια μας οπου απο μερικες αναφορες που εμαθα πρεπει για παλικαρι και ετσι δεν νομιζω οτι πρεπει να εκτελεστει λοιπον ας αρχισει η ανταλλαγη

- α, Ωραια χαιρομαι που τα βρηκαμε φενεσται γενναιος αντρας κριμα να μην μπορουμε να γινουμε φιλοι και να ξανα βρεθουμε αλλα  ας ελπισουμε οτι καμια γενια να μην ζησει οσα ζησαμε ολοι εμεις
- στρατηγος, Και εγω χαρηκα που σας γνωρισα αλλα μιας και δεν θα συναντηθουμε ποτε ξανα θα μου επιτρεψετε να σας δωσω μια συμβουλη. Ο πολεμος δεν τελειωνει ποτε οσο οι μεγαλοι εχουν τα οπλα, οσα χρονια και αν περασουν ο πολεμος δεν θα τελειωσει ποτε. και η γερμανια εκανε εγκληματα, οι νεες υπερ δυναμης θα κανουν χειροτερα ειμαι χρονια στο στρατο και εχω μαθει να βλεπω πολλα. Καλη τυχη κυριε συνταγματαρχη ηταν τιμη μου που σας γνωρισα.

Και ετσι μετα απο αυτην την ανταλλαγη ολα πηγαν καλα για τον αντρεα και την μαρα οπου μαζι με της οικογενειες τους ζησανε καλα αλλα ο αντρεας θυμοταν τα λογια του στρατηγου και ευχοταν να μην ειναι αληθινα. Περασαν 5 χρονια 1950 η γερμανια αναζωπυρωνετε απο της σταχτες της ο φρανς βρισκει δουλεια σαν βοηθος σε παντοπωλειο, ειχε μεγαλη τυχη και αυτος και οι οικογενεια του και σωθηκαν απο τον πολεμο αλλα και κανεις δεν αναγνωρισε οτι ηταν διοικητης. Οσοι γνωστοι και φιλοι τον ηξεραν τον αλλαξανε ονομα και ταυτοτητα και μπορει να ειναι ενας απλος γερμανος πολιτης.

Ο αντρεας με την μαρα αποφασισαν να ζησουν στο λονδινο για να μην θυμουνται τιποτα απο τα βασανιστηρια της πολωνιας και της ελλαδος οπου ητανε. Ο φρανς ετυχε να κανει ενα ταξιδι στο λονδινο για να ξεχασει τα οσα περασε και αυτος πως τα φερνει ομως οι μοιρα συναντηθηκανε ξανα σε εναν κεντρικο δρομο του λονδινου. Οι τρεις τους παγωσανε ο φρανς μεσα του ελεγε οτι θα αρχισουν να φωναζουν και θα του συλλαμβανανε. Οχι ομως ειπανε ενα γεια και κατσανε σε ενα καφε για να μιλησουν. Ηταν αμηχανη δεν εβγαινε μιλια απο το στομα τους.

- φ,Πως τα εφερε ετσι η μοιρα συναντιομαστε ξανα γιατι δεν φωναζετε γιατι δεν με βριζετε γιατι δεν λετε να με συλλαβουν;

- α,Φρανς σε λυπαμαι ξεχασες οσα περασαμε δεν σεβασθηκες τιποτα οσο μας ειχες αιχμαλωτους μονο λυπη μπορω να νιωσω για εσενα αλλα την τελευταια μερα οπου σε ειδα τοτε καταλαβα οτι μεσα σου εχεις λιγη ακομη ανθρωπια.
- Θελω να καταλαβετε ημουν στρατιωτης ειχα ενα οραμα δεν συγνωμη σας ζητω συγνωμη.
- μ, «Φρανς αν θελεις παμε σπιτι να σε κανουμε το τραπεζι θα εχουμε να πουμε πολλα» ειπε η μαρα και συμφωνησε και ο αντρεας. Ο φρανς δεχτηκε, πηγαν σπιτι μιλουσανε πολλες ωρες ειχαν να πουνε λεπτομερειες για μια ολοκληρη ζωη. Τωρα συνεχιζουνε να μιλανε και να ειναι φιλοι γιατι η φιλια αντεξε η φιλια ξεχασε η φιλια ειναι ανωτερη απο τον πολεμο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου